ПРО НАС

ВАС ЩИРО ВІТАЄ

Шаблоны презентаций по биологии | Образовательная социальная сеть

ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ №1 «КАЛИНОНЬКА»

Дитячий садочок – це невтомна і самобутня країна малечі. Це той світ у якому дитина живе в найважливіший період свого розвитку. Це особливий світ любові і добра зі своїми радощами і прикрощами, в якому переживаннями і досягненнями дитина пізнає навколишній світ та опановує своє місце в ньому.
   «КАЛИНОНЬКА». Як ніжно і лагідно звучить це слово. Саме таку чарівну назву має заклад дошкільної освіти №1 «Калинонька», який знаходиться на вулиці Вовчинецькій, 9. Коли переступаєш поріг нашого садочка, відчуваєш себе вдома. Велике подвір’я, багато квітів, чудові  дитячі майданчики. Щоранку  голоси вихованців заповнюють веселим гомоном весь дитячий садок, де на них чекають їх вірні старші друзі, що добре продумали, як заповнити день своїх підопічних цікавими й корисними справами.
Кожна група в дошкільному закладі – це комфорт і затишок, неповторний куточок іграшок і природи, чарівний світ книги, де малюки можуть вибирати собі заняття до вподоби. А як приємно пройтись по території в будь-яку пору року! З приходом весни душу і серце переповнюють голоси птахів, які охоче повертаються з теплих країв. Літо – це квіткова веселка, осінь – це один крок у майбутнє,. Зима – це сніжне королівство.
  Тож створення психологічного комфорту для дітей, оптимальних умов для повноцінного розвитку їх особистостей, творчого мислення, фантазії, уяви, пізнавальних здібностей стало постійною турботою колективу. Колектив дитячого садка працює над створенням такого освітнього середовища, завдяки якому дитина вільно розвивалася б відповідно до своїх здібностей, вибору, бажань. Дитячий садок для наших дітей – це рідний дім. Тут їх люблять, плекають, навчають і виховують так, щоб діти любили свій садок, своє місто, своюУкраїну.
  Наш колектив постійно виявляє турботу про кожну дитину, створює почуття захищеності, спокою і довіри.

Великий дар природи – продовжити себе і повторити у своїх дітях. І не знайдеться, мабуть, на землі жодного батька, який би не хотів бачити свою дитину розумною, добре вихованою, яка б гідно успадкувала кращі риси батька й матері. Мати й батько, це ті два крила, які підтримують дитину, готують маленьке пташеня до самостійного життя. Немає теплішого вогнища за родинне. Батьки і діти – найрідніші між собою люди, з’єднані в сім’ю Божею волею. Дружні, спокійні, врівноважені стосунки між батьками і дітьми – це запорука здорового морального клімату в суспільстві. Не може людина творчо працювати, навчатися, якщо її щось пригнічує, тривожить, якщо не все гаразд у сімейних стосунках. Вважаємо, що найголовнішим у сімейному вихованні мусить бути взаємоповага між старшим та молодшим поколінням, уміння зрозуміти, вислухати одне одного, підтримати і зрозуміти. Любов — ось те почуття, яке робить сім’ю міцною, нездоланною у будь-яких життєвих випробуваннях.
  Ми переконані, що не менш важливим чинником, що впливає на розвиток і виховання дитини є тісна взаємодія батьків та дитячого садка. Від гармонії взаємин батьків і вихователів, від вироблення єдиної стратегії виховання дитини залежить, якою бути Людині в майбутньому, її розум, душа, поведінка.
  Родина і дошкільний навчальний заклад – два суспільних інститути, які закладають фундамент майбутнього. У нас одна мета: виховати здорову, соціально адаптовану, всебічно розвинену людину з високим інтелектуальним, творчим та духовним потенціалом.
   Співдружність з сім’єю – одне з першочергових завдань у нашому дошкільному закладі. Сучасне життя спонукає до урізноманітнення та обновлення форм спільної роботи з батьками. Використання різних форм і методів, залучення батьків до співпраці, творчість педагогів, дипломатичність – запорука успішної взаємодії ДНЗ і родини. Здійснення цієї роботи, досягнення в ній справжнього успіху можливі лише при індивідуальному підході до кожної сім’ї. Тільки тоді батьки йтимуть до дитячого садка зі своїми радощами і сумнівами, стають єдиним колективом, завжди допоможуть і підтримають педагога.


Наша “Калинонька” – це:

Загальна кількість вихованців

302

Всього 10 груп

1 група раннього віку
9 груп дошкільного віку

Режим роботи

5 груп – “Соняшник”, “Червона шапочка”, “Веселка”, “Барвіночок”, “Рушничок”

7:30 – 19:30

5 груп – “Сонечко”, “Віночок”, “Дзвіночок”, “Вишиванка”, “Курчатко”

7:30 – 18:00